Επιβίωση του ισχυρότερου εν μέσω του COVID-19: Η βιομηχανία της ομορφιάς

329

Λίγο ή πολύ, όλοι μας χρειάστηκε να προσαρμοστούμε λόγω της πανδημίας. Κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό πολλές επιχειρήσεις αργοπεθαίνουν ήδη από τον δεύτερο μήνα της πανδημίας. Η βιομηχανία της ομορφιάς, την οποία πολλοί θεωρούν επάγγελμα του μέλλοντος, χτυπήθηκε αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κάποιος. Λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων, των σταδιακών ανοιγμάτων των καταστημάτων και της κοινωνικής απόστασης, οι εμπορικές μάρκες που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στη δια ζώσης εξυπηρέτηση πελατών, έπρεπε να βρουν νέους τρόπους για να κάνουν πωλήσεις, αλλιώς θα έπρεπε να κλείσουν την επιχείρηση σε χρόνο μηδέν.

Εστίαση στις διαδικτυακές κοινότητες

Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν θέλει και πολύ εξήγηση. Για να μπορέσετε να βρείτε μια βάση πελατών χωρίς να ρισκάρετε την εκ του εγγύς επικοινωνία με τους πελάτες, ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του διαδικτύου. Αυτό ενισχύει και την φήμη της επιχείρησης αν μπορέσετε να λάβετε θετικές αντιδράσεις. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε πως η αξία της φροντίδας στο σπίτι και οι μικρές πολυτέλειες είναι τόσο σημαντικές που οι πωλήσεις στα σχετικά προϊόντα θα ανέβουν σίγουρα. Έτσι, μιλώντας για τέτοια πράγματα, όπως μία καλή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, μπορεί να βοηθήσει δημιουργώντας ευχαρίστηση στους πελάτες παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Δεκάδες τρόποι προσέγγισης σε δεκάδες τομείς

Υπάρχει ένα παλιό ρητό στον επιχειρηματικό κόσμο που λέει πως αν συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε πάντα, τότε θα συνεχίσετε να λαμβάνετε αυτό που λαμβάνατε πάντα. Η λυπηρή αλήθεια είναι όμως, πως οι τρόποι μάρκετινγκ που ίσχυαν πριν από πολλά χρόνια δεν ισχύουν πλέον στις μέρες μας. Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλετε είναι διπλάσια, αν όχι τριπλάσια από την παλιότερη, ειδικά αν ξεκινήσατε μία επιχείρηση συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά πριν από την πανδημία.