Οδηγός για να ντυθείτε για την επιτυχία

425

Όταν εργάζεστε στον εταιρικό τομέα, είναι μία πραγματικά άγρια ζούγκλα εκεί έξω. Κι ενώ εσείς και οι συνεργάτες σας μπορεί να τρώτε μαζί φαγητό και να περνάτε μαζί τα διαλείμματά σας, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός πως στο τέλος της μέρας, όλοι ανταγωνίζεστε για την ίδια αναγνώριση και ακόμα καλύτερα, για τις ίδιες προαγωγές. Κι ενώ προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας, θέλετε σίγουρα να είστε όσο το δυνατόν πιο ευπαρουσίαστοι. Διαβάστε παρακάτω για να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές, σχετικά με το πως να ντύνεστε στο γραφείο.

Καθημερινό Επαγγελματικό

Αν είστε όπως οι περισσότεροι υπάλληλοι στις μέρες μας, γνωρίζετε ήδη τις λέξεις καθημερινό επαγγελματικό και καθημερινό ντύσιμο. Πολλά χρόνια πριν, ο χώρος του γραφείου απαιτούσε πολύ πιο επίσημο κώδικα ενδυμασίας, δηλαδή κουστούμι και γραβάτα για τους άντρες και φόρεμα ή φούστα για τις γυναίκες. Σταδιακά όμως, έχει γίνει όλο και πιο αποδεκτό να πηγαίνουμε στο γραφείο ντυμένοι πιο απλά, ειδικά στα γραφεία που δεν  συναντάς συχνά πελάτες.

Τι να φορέσετε όταν πάτε σε μία συνέντευξη

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα υψίστης σημασίας, ειδικά όταν πηγαίνετε σε μία συνέντευξη. Αν και μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει τί φοράνε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο γραφείο, είναι σημαντικό εσείς να ντυθείτε κάπως πιο επίσημα, καθώς έτσι θα δείξετε πόσο πολύ θέλετε την δουλειά, και πόσο σέβεστε τον χρόνο που σας δόθηκε. Οι άντρες συνήθως φοράνε κουστούμι και οι γυναίκες, μία μπλούζα ή ένα φόρεμα με λίγα ή καθόλου μοτίβα.

Προσοχή στα παπούτσια

Σε χώρους εργασίας όπου υπάρχουν αυστηροί ενδυματολογικοί κώδικες, είναι καλό να φροντίσετε να φορέσετε κάτι με το οποίο θα είστε άνετα ολόκληρη την ημέρα. Άλλοι μπορεί να φορέσουν δερμάτινα παπούτσια ή ψηλά τακούνια, τα οποία μπορεί να είναι άβολα όταν στέκεσαι όλη μέρα στη δουλειά, αλλά μην ανησυχείτε. Αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό στα πόδια σας ή δεν θέλετε να καταλήξετε με κάλους και φουσκάλες, τότε μην τα φοράτε. Βάλτε κάτι πιο άνετο, όπως χαμηλά παπούτσια, loafers, μπότες, ή ακόμα και παπούτσια για περπάτημα.

Ντυθείτε για την επιτυχία

Μία συμβουλή που έχει αποδειχθεί επιτυχημένη πολλάκις, είναι να ντύνεστε για την δουλειά που θέλετε και όχι για την δουλειά που ελπίζετε πως θα αποκτήσετε. Αν παρατηρήσετε πως εντός της εταιρείας σας υπάρχει διαφορετικός ενδυματολογικός κώδικας για κάθε στάδιο της ιεραρχίας, πάντα να στοχεύετε στην δουλειά που είναι υψηλότερη από την δική σας. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε τα ντυσίματα, αλλά πάντα μπορείτε να πάρετε έμπνευση και να προσθέσετε την δική σας προσωπικότητα για να γίνει το ντύσιμο και δικό σας.