Τρεις βασικές διαφορές μεταξύ των απασχολούμενων και των αυτοαπασχολούμενων

370

Ποτέ δεν είναι εύκολο να δουλεύετε για κάποιον. Πάτε στην δουλειά και κερδίζετε χρήματα για το αφεντικό σας μόνο και μόνο για να πάρετε έναν μικρό μισθό, κι αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό. Αλλά και πάλι, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τους εργοδότες μας. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι που σπάνε την αλυσίδα αυτή και αποφασίζουν να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ ενός απασχολούμενου και ενός που είναι αφεντικό του εαυτού του;

Πάθος που καίει

Οι άνθρωποι που είναι αυτοαπασχολούμενοι, δεν κάνουν αυτό που κάνουν μόνο και μόνο για να βγάλουν χρήματα, αλλά γιατί έχουν ένα πάθος για την επιχείρηση που αποφάσισαν να κυνηγήσουν. Αυτό τους οδηγεί στο να σπρώξουν τον εαυτό τους στα άκρα, παράγοντας έτσι ποιοτική δουλειά. Για τους εργαζομένους, κάθε μέρα είναι η ίδια. Κάποιες φορές, πρέπει να πιεστούν για να τελειώσουν ένα έργο, ειδικά αν κάνουν κάτι που δεν τους εκφράζει ιδιαίτερα.

Δια βίου μάθηση

Για τους περισσότερους, η αποφοίτηση από το σχολείο σηματοδοτεί και το τέλος της μάθησης. Αυτό δεν ισχύει, και είναι ο λάθος τρόπος για να βλέπουμε τη ζωή. Κάθε μέρα είναι μία διαρκής διαδικασία μάθησης, που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου και ως στόχο, έτσι ώστε να αναπτυχθείτε σε όλους τους τομείς της ζωής, τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπικοί. Οι αυτοαπασχολούμενοι σκέφτονται πάντα έτσι, πράγμα που τους βοηθάει στο να επιτύχουν.

Ανάληψη ρίσκων

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πάρα πολύ στο να δοκιμάσουν αχαρτογράφητα νερά, μόνο και μόνο γιατί φοβούνται μην χάσουν αν πάρουν κάποιο ρίσκο. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε με σιγουριά το μέλος, και γι’ αυτό το λόγο ο φόβος είναι κατανοητός. Ωστόσο, οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν βλέπουν το να χτίσουν την δική τους επιχείρηση ως ένα ρίσκο, αλλά αντίθετα προσπαθούν να είναι πολύ προσεκτικοί. Βουτάνε με το κεφάλι και προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις έπειτα.

Γενικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αυτοαπασχολούμενοι κοιτάνε τα πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Έχουν μία αυτοπεποίθηση στο πως κάνουν τις δουλειές, δουλεύουν για τον εαυτό τους, και γενικά ο τρόπος που σκέφτονται τους βοηθάει στο να είναι καλοί και προσεκτικοί επιχειρηματίες που μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες.