H καινοτομία στα καλύτερά της, το Latte της Asus παράγει ταινίες και όχι καφέ

336

Η Asus είχε την χαρά να παρουσιάσει την νέα προσθήκη στην καινοτόμα σειρά της, ZenBeam Latte στην CES 2021. Το να πούμε απλά πως είναι χαριτωμένο είναι πολύ λίγο. Αυτή η συσκευή είναι ένας φορητός προτζέκτορας ταινιών και στο εξωτερικό του μοιάζει με ένα μικρό ρομπότ καλυμμένο με ύφασμα.

Αυτός ο προτζέκτορας μπορεί να εμφανίσει εικόνα με ανάλυση 720p με τη χρήση 300 λαμπτήρων LED φωτός, κάνοντάς το πιο φωτεινό από τους προτζέκτορες-κάψουλες της  Anker. Ένα ακόμα θετικό σε αυτή τη συσκευή, είναι το ενσωματωμένο σύστημα ηχείων 10W Harm Kardon.

Και σχετικά με το σχήμα της συσκευής, η Asus έχει δηλώσει πως ο φορητός προτζέκτορας έχει το ίδιο μέγεθος με μία κούπα του καφέ. Όμως για πολλούς, όπως είναι φυσικό, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ακόμα κάτι το οποίο ισχυρίζεται η Asus, είναι πως το ZenBeam Latteείναι ο πρώτος προτζέκτορας που το εσωτερικό του είναι από ύφασμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η Xiaomi ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε συσκευή με το χαρακτηριστικό αυτό. Ωστόσο, δεν προσέφερε την 360 επένδυση με ύφασμα όπως ο προτζέκτορας Latte, αλλά δημιούργησαν αυτό το σχέδιο πριν από οποιονδήποτε άλλον στην αγορά.

Όπως και όλοι οι άλλοι φορητοί προτζέκτορας, δεν εμφανίζει μόνο ασύρματες εικόνες, βίντεο και μουσική, αλλά μπορείτε επίσης να συνδέσετε και άλλες συσκευές σε αυτό, όπως ένα λάπτοπ για την προβολή παρουσιάσεων ή για ατελείωτους μαραθώνιους ταινιών με όλη την οικογένεια.

Κι ενώ η Asus έχει κάνει κάποιες δηλώσεις οι οποίες μπορούν να καταρριφθούν με μεγάλη ευκολία, οι κατασκευαστές τεχνολογικών προϊόντων στο μέλλον μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν μία συσκευή που πληροί όλα όσα ψάχνει κάποιος σε έναν φορητό προτζέκτορα, όπως για παράδειγμα το πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής της μπαταρίας. Η Asus δηλώνει πως ο προτζέκτορας μπορεί να προβάλει για τρεις ώρες με μία μπαταρία 3,000mAh.

Ωστόσο, προβάλλοντας από την συσκευή, η οθόνη μπορεί να έχει πλάτος έως 40 ίντσες όταν τοποθετείται ένα μέτρο από την επιφάνεια στην οποία γίνεται η προβολή, διπλάσια όταν ο προτζέκτορας βρίσκεται δύο μέτρα μακριά, με μέγιστο τις 120 ίντσες περίπου στα τρία μέτρα. Αν τοποθετηθεί πιο μακριά, τότε ίσως να έχετε πρόβλημα με την ποιότητα των βίντεο και των εικόνων.

Κι ενώ η συσκευή έχει γίνει επίσημα γνωστή, η Asus λέει πως πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.