Tα Λάπτοπ για Gaming θα έχουν πλέον αναβαθμισμένες οθόνες QHD μέσα στο 2021

401

Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη ανακοίνωση της CES για το 2021, ωστόσο, το κοινό δεν την αντιμετώπισε με τον αναμενόμενο ενθουσιασμό. Ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό, είναι ίσως η κυκλοφορία στην αγορά της σειράς καρτών γραφικών RTX 3000-series για λάπτοπ. Ωστόσο, σε περίπτωση που πρέπει να αναφερθεί για δεύτερη φορά, οι κατασκευαστές  θα εντάξουν επιτέλους στα λάπτοπ για gaming οθόνες QHD που ανανεώνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Αυτό που επιλέξουν οι περισσότεροι είναι οι οθόνες QHD 1440p, ειδικά οι έμπειροι παίχτες που επιλέγουν σταθερούς υπολογιστές. Για ποιόν λόγο, ρωτάτε; Καταρχήν, οι οθόνες αυτές είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων φθηνότερες και διαθέτουν πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες οθόνες 4K στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα είναι και το ίδιο αισθητικά ωραίες. Δεύτερον, οι οθόνες QHD λειτουργούν άψογα με υψηλής ποιότητας κάρτες γραφικών όπως η AMD Radeon RX 6800 XT και η Nvidia RTX 3080.

Είναι πραγματικά ένα μυστήριο το γιατί οι οθόνες QHD δεν υπήρχαν ως επιλογή σε προηγούμενα αλλά και νεότερα λάπτοπ για gaming, πόσο μάλλον ως σταθερές οθόνες. Μπορούσες να επιλέξεις μόνο μεταξύ συσκευών με ευκρίνεια 1080p ή 4K, η να επιλέξεις να το επεκτείνεις σε οθόνη 1440p την οποία και πρέπει να αγοράσεις χωριστά.

Το 2021 θα αλλάξει κυριολεκτικά το τοπίο για το gaming και την βιομηχανία τεχνολογίας. Δεν είναι μόνο η καλύτερη στιγμή για να εισαχθεί αυτή η τεχνολογία στην αγορά λόγω της σειράς RTX 3000-series και της νέας κάρτας γραφικών AMD RDNA 2 οι οποίες θα ενισχύσουν κι άλλο τις οθόνες QHD.