Tips til at bruge de sociale medier til at forblive arbejdsdygtig

231

Sociale medier er en vigtig del af vores liv, og hvordan vi bruger dem, kan have stor betydning for vores beskæftigelsesegnethed.

Udnyt LinkedIn til din fordel

LinkedIn bruges af 70 % af de ansættende ledere til at finde jobkandidater, så det er vigtigt at bruge det ofte og optimere din profil for at komme i kontakt med de rigtige fagfolk.
Brug sociale medier på en ansvarlig måde.

Arbejdsgiverne ser i stigende grad på ansøgernes tilstedeværelse på de sociale medier for at afgøre, om de passer til virksomhedskulturen, så det er derfor vigtigt at opføre sig professionelt, når du bruger sociale netværkssider.

Forstå dine juridiske rettigheder

Arbejdsgivere kan få adgang til offentlige konti på sociale medier og andet offentligt onlineindhold og kan anmode om brugernavne og adgangskoder. Vær opmærksom på, at virksomheder kan anmode om omfattende personlige oplysninger, som ikke kan findes online. Du har ret til privatlivets fred og bør ikke føle dig tvunget til at videregive oplysninger, der ville gøre dig utilpas.

Brug karrieretjenesterne til at få hjælp

Arbejdsgiverne kan få mere at vide om dig på de sociale medier, end de kan fra dit CV eller din ansøgning, hvilket hjælper dem med at afgøre, om du passer ind i deres virksomheds kultur. Før du begynder din jobsøgning, skal du tage kontrol over dit image på internettet for at promovere dig selv godt.