Karrieremuligheder for dem, der ikke har en universitetsuddannelse

31

Personer uden universitetsgrader har en række forskellige erhvervsmuligheder. Du kan undersøge karrierevalg, der giver gode muligheder for vækst og fremskridt, ved at vurdere dine interesser og evner. Med den rette uddannelse og erfaring kan du udvikle en succesfuld og behagelig karriere.

Faglige erhverv

VVS-arbejde, el-arbejde, svejsning og tømrerarbejde er fantastiske jobalternativer for folk, der foretrækker at arbejde med deres hænder. Mange faglige stillinger kræver lærlingeuddannelser eller erhvervsuddannelser, som kan gennemføres på kortere tid end en universitetsuddannelse.

Støtte til sundhedssektoren

Lægeassistenter, tandlægeassistenter og hjemmesygeplejersker er eksempler på stillinger i sundhedssektoren, der yder vigtig hjælp til sundhedspersonale. Disse stillinger kræver ofte certificering eller erhvervsuddannelsesprogrammer, som kan afsluttes på et år eller mindre.

Salg og kundeservice

Stillinger inden for salg og kundeservice kan være et godt valg for personer, der kan lide at arbejde med andre mennesker. Disse stillinger kræver ofte ikke en universitetsuddannelse og kan give mulighed for vækst.

Informationsteknologi

Informationsteknologi er en hurtigt voksende sektor med adskillige beskæftigelsesmuligheder, f.eks. som computerassistent, netværksadministrator eller webudvikler. Mange jobs inden for informationsteknologi kræver certificeringer eller erhvervsuddannelser, som kan gennemføres på kortere tid end en universitetsuddannelse.