Fem forslag til jobsøgere over 50 år

194

Det kan være skræmmende at skulle starte et nyt job i alle aldre, men når man bliver ældre, kan disse bekymringer blive mere almindelige. I modsætning til, hvad du måske tror, er det ikke lige så skræmmende eller udfordrende at begynde et nyt erhverv efter du er blevet 50 år.

Tænk på dine interesser

Identificer dine interesser, og skift din jobvej ud til noget, du selv nyder at arbejde med. Overvej hvordan du bruger din tid og dine penge, samt hvilke emner du godt kan lide at tale om med andre om. Dette vil hjælpe dig med at gøre din passion til en karriere.

Forklar, hvorfor du er en værdifuld medarbejder

Sørg for at fremhæve alle evner, der er relevante for den stilling, du søger, i dit CV og dit følgebrev. Arbejdsgivere er interesserede i at vide, hvordan du kan gavne deres virksomhed, så det er vigtigt at beskrive, hvordan din uddannelse, erfaring og dine talenter kan hjælpe med at opfylde virksomhedens behov.

Forespørgsler til interview

Øv dig, på forhånd, med at svare på spørgsmål ved samtaler for at øge din selvtillid og blive fortrolig med at svare på spørgsmål om erfaring og løn. Tal om dine motiver for at søge, og hvordan din erfaring vil hjælpe virksomheden.

Få kontakt med andre

Udarbejd et netværk med folk inden for det område, du ønsker at arbejde inden for, for at skabe kontakter og finde frem til potentielle karrieremuligheder. Deltag i faglige konferencer, arrangementer og jobmesser for at udvide dit netværk.

Vis din viden om teknologi

Sørg for at have de nyeste versioner af alle programmer eller apps, der er relevante for din stilling eller branche, f.eks. Zoom, som gør det muligt at holde videokonferencer. Find onlinevejledninger for at lære at bruge computerprogrammer eller færdigheder, som du har brug for at beherske.