E-handelsvirksomhed, som alle kan drive

232

E-handel, ofte kendt som elektronisk handel, er online køb og salg af produkter og tjenester. Den teknologiske udvikling har gjort det lettere for iværksættere at starte og drive internetvirksomheder.

Detailhandel med e-handel

Den mest udbredte form for e-handelsvirksomhed er detailhandel, hvor en virksomhed sælger varer direkte til forbrugerne. Dette kan ske ved hjælp af en onlinebutik, en markedsplads eller sociale mediekanaler. Beklædning, elektronik og boligudstyr er blot nogle af de produkter, som e-handelsvirksomheder kan sælge i detailleddet.

Drop shipping

Drop shipping er et forretningskoncept, hvor sælgeren ikke har egne varer på lager. De sender i stedet ordrer videre til leverandøren, som sender varerne direkte til køberen. Dette gør det lettere for iværksættere at starte en e-handelsvirksomhed uden at skulle bekymre sig om lagerstyring.

Abonnementsbaseret e-handel

Abonnementsbaseret e-handel er en forretningsstrategi, hvor kunderne betaler en fast pris for at få varer eller tjenester regelmæssigt. Månedlige skønhedskasser, leveringstjenester for måltider og onlinekurser er eksempler herpå.

Digitale produkter

Digitale varer er immaterielle ting, der kan downloades via internettet. Dette omfatter elektroniske bøger, software, musik og onlinekurser. Da digitale produkter kan genereres én gang og sælges flere gange, er de en skalerbar forretningsstrategi.