Karriererådgivning til kvinder

191

På grund af den voksende enighed om ligestilling mellem kønnene åbner arbejdsmarkedet flere muligheder for kvinder. Kvinder har en gavnlig indvirkning på virksomhedernes resultater. Emnet ligestilling mellem kønnene for kvinder er blevet en topprioritet i mange organisationer. Det er blevet påvist, at fremme af mangfoldighed blandt teams gavner virksomheder med hensyn til fastholdelse af talenter og teamkultur.

Start din karriere med selvtillid

Stærk beslutsomhed og passende selvtillid er vigtige egenskaber for at klare dig bedre i din karriere. Serie-iværksætteren og medstifter og administrerende direktør for Blueland Sarah Paiji Yoo udtalte, at kvindelige fagfolk bør begynde, når de er klar til at yde en indsats. Hun sagde: “Det meste af tiden vil du ikke føle dig 100 procent klar, 100 procent forberedt eller 100 procent ikke skræmt overhovedet.”

Find din netværksgruppe

Brug noget tid på at finde den ideelle netværksgruppe for dig. Nogle gange skal du måske kæmpe som kvinde for at finde en gruppe. Med en passende plan bør du dog kunne finde nogle egnede grupper til at skabe et ordentligt netværk. Når du har brugt hundredvis af timer på forskellige netværksarrangementer, vil du få den motivation, du har brug for til at vokse. Gode professionelle grupper vil hjælpe dig med at identificere den bedste vej for dig.

Sæt dig et større karrieremål

Det meste af tiden undlader vi at fastsætte vores karrieremål. Som følge heraf kunne vi ikke nå det mål, vi forventer. Ifølge karrierespecialisten Jim
Collins: “Hver eneste af de mest velstående virksomheder, som han talte med, havde en niveau 5-leder. Niveau 5-lederen fokuserer deres ego væk fra sig selv og hen imod det større mål om at lede deres organisation til storhed.”