Rådgivning til internationale studerende, der søger arbejde

231

Mange virksomheder kan være tilbageholdende med at sponsorere internationale studerende, fordi processen både kan være dyr og tidskrævende. Desuden er der en stor risiko for, at al tiden og de mange penge bliver spildt, hvis den nye ansatte slet ikke fungerer i virksomheden. Du skal selvfølgelig også holde dig ajour med regler og bestemmelser, der gælder for visa, som kan være ret komplekse og forvirrende.

Få et deltidsjob, mens du stadig er studerende
Find et job mens du studerer, uanset hvad dit drømmefag er, eller hvilken sektor du ønsker at arbejde i. Du lærer færdigheder som tidsstyring, effektiv kommunikation og teamwork, som alle er vigtige i fuldtidsbeskæftigelsen, ud over at det også giver dig økonomisk støtte.

Forstå love og regler
Jo bedre du kender til visum-ansøgningsprocessen, dine egne muligheder, priser og frister, jo mere forberedt og selvsikker vil du være, når du søger job. Prøv at lære mere om de organisationer, der sponsorerer visa, om kravene for at få tilladelse og om procedurens varighed.

Forbered et fremragende cv til din jobsøgning
Sørg for, at dit CV altid er aktuelt og indeholder et fuldstændigt resumé af dine resultater og din arbejdshistorik. Vær optimistisk og forsøg at skille dig ud, når du taler med potentielle arbejdsgivere, ved at fremhæve dine særlige styrker.