Råd til at finde nye jobs under økonomisk nedtur

173

Den sværeste periode for at få et nyt job kan være under en recession. Du vil utvivlsomt gerne vide, hvordan du kan opnå at finde et job under et samfunds økonomiske nedtur, uanset om du er nyuddannet, er blevet fyret eller leder efter en ny stilling med en bedre titel og større indkomst.

Udnyt dine nuværende kontakter bedst muligt

Selv om mange virksomheder har valgt ansættelses-stop, kan der stadig være ledige stillinger, og de er måske ikke altid offentliggjort på websteder til jobsøgning. Derfor har netværket altid været det vigtigste skridt ved en grundig jobsøgning.

Vælg dine mål med omtanke

Selv under de bedste omstændigheder kan jobsøgning være meget overvældende med hensyn til CV’er, følgebreve, opfølgende e-mails og selve ansøgningen. Derfor er det et ”must” at prioritere din søgning, hvis du ønsker et nyt job under en recession.

Find nyt arbejde, under en recession, med midlertidige stillinger.

Uden at du behøver at tage et deltids- eller kontraktjob, er et arbejde ved siden af en virksomhed en fantastisk måde at opbygge dit CV på og tjene penge nok til at overleve en recession. Alt er muligt, herunder markedsføring og freelanceforfattervirksomhed.

Fremme dig selv

Tænk på dine bedste evner og allerede opnåede resultater, når du søger arbejde under en vanskelig økonomisk situation. Succes i en jobsøgning indebærer mere end blot at lære et firma at kende. At lære at tale om dine professionelle resultater på en meningsfuld og overbevisende måde, er det en del af forberedelsen.