Sådan skriver du en handlingsplan for din karriere

253

En karrierehandlingsplan er en køreplan, som du kan følge for at komme videre i din karriere. Den skitserer kloge handlinger, du kan foretage for at realisere dit professionelle potentiale. Den støtte, som en organisation yder til en medarbejders faglige udvikling, kaldes karriereudvikling. Coaching, mentorordninger, udvikling af færdigheder, netværksdannelse og karriereplanlægning indgår ofte i denne støtte. HR-forretningspartnere eller ledere samt HR-funktioner som læring og udvikling rekrutterer og ansætter talenter.

Valg af erhverv til din karrierehandlingsplan

At vælge et erhverv er det første skridt i udarbejdelsen af en karrierehandlingsplan. For at beslutte, hvilket erhverv du ønsker at gøre karriere i, kan du bruge karriereplanlægningsprocessen. Der skal lige tages et par skridt først.

Tag dig tid

For at finde ud af mere om dine værdier, interesser, evner og personlighedstype kan du eksperimentere med en række forskellige selvvurderingsværktøjer. Dit mål er at udarbejde en liste over erhverv, der passer til disse egenskaber. Din liste bør ideelt set omfatte 10 til 15 forskellige erhverv

Lav din research

Nu, hvor du ved lidt om dig selv, bør du have en liste over potentielle erhverv. Begynd at rangordne, sammenligne og tage hensyn til variabler som jobtilgængelighed, forældelse og andre variabler. Reducer antallet af potentielle karrieremuligheder, som du overvejer.