Instagram fik en bøde på grund af børns manglende databeskyttelse

437

Instagram har i gennem længere tid haft et problem med børns manglende databeskyttelse. Det drejer sig om, at børnenes telefonnumre og e-mailadresser har været fuldstændig tilgængelige for alle mennesker, herunder også folk med ulødige eller direkte ondskabsfulde hensigter. I den sag tog retten hurtigt en beslutning og gav Instagram en bøde.

De var fuldt ud engageret

Repræsentant fra Meta nævnte, at de gjorde deres bedste for at beskytte børns og teenageres interesser ved at indføre nye opdateringer og funktioner. Alle under 18 år skulle have en privat konto. Undersøgelsesudvalget var fuldt engageret i netop dette spørgsmål for at finde ud af, hvad der virkelig foregik.

Stort brud

DPC håndterer den tekniske side af virksomhederne med andre internationale hovedkvarterer. Virksomheden har dog aldrig oplevet et sådant brud på deres system. Andre teknologiske virksomheder har haft lignende problemer, men de har aldrig været så alvorlige som dette. Desuden har dette haft et reelt potentiale til at skade børn ved at bruge Instagram.

Dette er et bevis på, hvor sårbare og usikrede vores børn er i den virtuelle verden. Den effektive håndhævelse af børnebeskyttelse på de sociale medier bør være langt stærkere, så ingen børn behøver at stå over for så store problemer på grund af manglende sikkerhed på de sociale medier. Statsministeren har også taget initiativ til at skabe et meget stærkere system for at beskytte dem.