Politikere bliver angrebet af hackere i Australien

392

Australske regeringsansatte, nyhedsreportere og politikere blev overvåget af en ukendt hacker, som lavede falske nyhedswebsteder for at nedbryde deres omdømme blandt folk, der bor uden for Australien. I et nyligt projekt var oplysningerne tilgængelige af regeringsagenter.

Truslerne var spionagemotiverede

Personerne bag hackerangrebet er relateret til en hacker, der tidligere er blevet straffet for samme type adfærd vedrørende kinesisk politik. Gruppen betragtes som en Kina-baseret, spionage-motiveret trusselsaktør. Disse hackeres primære hensigt er at skabe kaos blandt folk.

Der blev brugt vestlige navne
Hackerne har et særligt motiv. Det er også meget velkendt, at de har lavet masser af research for at gøre deres handlinger troværdige for folk, der vil læse de falske nyheder fra de falske websteder. Det navn, der blev brugt i den pågældende nyhed, var et velgennemtænkt australsk navn.

Fokuserede grupper
Hackerne målrettede de mennesker, der var relateret til energirelaterede spørgsmål. Især folk, der arbejdede for offshore-energipolitikker, var hovedmålet for disse hackere. Der er for nylig blevet iværksat et projekt om energiudvinding i det Sydkinesiske Hav. Personer med forbindelse til dette projekt var det primære mål.