Instagram gør rent bord med hensyn til deres privatlivsbeskyttelse

330

Nogle virale indlæg og videoer har nævnt, at Instagrams “præcise placering” kan angive brugerens nøjagtige placering ved hjælp af IOS eller Android. Påstanden omfatter også, at Instagram kan sende den nøjagtige placering uden brugerens tilladelse. Nogle spekulerer i, at dette har været tilfældet siden den seneste opdatering af appen. Instagram har dog nævnt, at dette simpelthen ikke er tilfældet.

Hvad er en “præcis placering”?

Indstillingen blev første gang nævnt for brugere af iPhone- og iOS-enheder ved den årlige opgradering af styresystemet tilbage i 2020. Dette blev tilbudt af både Google og Android. Indstillingen giver brugeren mulighed for at dele den præcise placering via et indlæg eller en tekst. Dette blev indført af appen, da andre apps ofte ønsker at kende den aktuelle placering for at kunne levere tjenesten. Nu er der dog mange, der kritiserer denne indstilling.

Hvordan fungerer med Instagram?

Mange mennesker har hævdet, at den kan registrere den nøjagtige placering, når de sender eller deler deres indlæg og reels. Selv byens placering kan nemt vælges. De ønsker at sige, at denne funktion nemt kan sagsøges for kriminelle hensigter, da mange mennesker er nødt til at dele deres placering via deres arbejde.

Hvorfor har Instagram nævnt det?

Som altid har Instagram benægtet det faktum, at deres app viser folks placering med vilje. PR-holdet fra Instagram kommenterede, at “For at være helt tydelig, deler vi ikke din placering med andre. I lighed med andre sociale medievirksomheder bruger vi den præcise placering til lokationsmærker og kortfunktioner.” Dette citat er taget fra deres Instagram-opslag.