De største fejl, som folk begår i forbindelse med oprydning

394

Oprydning bruges til at give mindre rod i vores hus. Ofte laver folk dog et større rod, når de rydder op i det eksisterende problem. Der er nogle fejl, som man bør undgå, hvis man ønsker en renere og mere ryddeligere proces.


At begynde at rydde op uden at lave en ordentlig planlægning

Planlægning er nødvendig for alle aspekter af vores liv. Dette er især nyttigt i tilfælde af oprydning. Før du rydder op i et bestemt område, skal du finde ud af, hvad du efterfølgende skal gøre. Da du skal flytte nogle ting ud, skal du først og fremmest overveje, hvor du vil placere dem. Der findes ikke nogen bedste idé til at rydde op. Den måde, der hjælper dig mest, er den bedste måde at gøre det på.

Giv eller sælg ting

Hvis du er følelsesmæssigt knyttet til de ting, du lige har ryddet op, eller du har svært ved at give dem væk, er der stor sandsynlighed for, at du ikke kommer til at skille dig af med dem. Dette er en af de største fejl, som folk begår, når der skal rydde op. Hvis du ikke flytter de unødvendige genstande permanent fra opbevaringen, vil du aldrig få et opryddet og rent rum.

Forsøg ikke at rydde op i andres ting

Ofte forsøger vi at hjælpe andre mennesker med at rydde op i deres ting. Det er så forkert på mange måder. For det første kender du ikke til deres følelsesmæssige forhold til deres ejendele. Du ser måske ragelse, hvor de ser guld. For det andet er det udelukkende deres eget ansvar at flytte ting, der ikke er nødvendige lige her og nu. Lad dem selv bestemme, hvad de skal beholde.