Opbygning af en virksomhedskultur, der forbedrer medarbejdernes livskvalitet

196

Enhver, der arbejder i et firma, forstår vigtigheden af virksomhedskultur.

Mentor, i stedet for at mikrostyre

En af de vigtigste kvaliteter ved at være leder er ikke at mikrostyre alting. Arbejdsgiverne kan vokse, hvis du optræder som mentor. Mikromanagement indikerer indirekte, at du som leder ikke har tillid til de medarbejderes evner, der arbejder for dig…og ikke med dig. Desuden gør virksomhedskultur med brug af mentorer en stor forskel i arbejdsgangen. Det forbedrer præstationerne og skaber et bedre arbejds- og kolegialt rum.

Vis tillid ved gennemsigtighed

Betydningen af tillid på arbejdspladsen kan absolut ikke overvurderes. Intet er vigtigere i et arbejdsmiljø end at have fuldt tillid til medarbejderne.r en situation, hvor medarbejderne ved, at de er virksomheden værdige. Hold ikke vigtige virksomhedsoplysninger fra dit team, men del i stedet de oplysninger, der kan gøre en forskel for hele projektet. Deling af virksomhedens spørgsmål og fakta gør en forskel i medarbejdernes arbejdsliv. Behandl folk som voksne mennesker med den følelsesmæssige intelligens til at håndtere både gode og dårlige nyheder. Lad dem også stå over for udfordringer og lad overvinde dem, så de kan forstå deres kapacitet til dem.

Løsne op på arbejdstidsplanen

Få ting er mere demotiverende end at føle sig begrænset af sit arbejde. Hvis virksomheden tillader det, så lad medarbejderne få en fleksibel arbejdstid. Det vil resultere i afslappede arbejdstider og større produktivitet. Sådanne arbejdskulturer sikrer, at folk har et anstændigt privatliv. Dette er en livredder for arbejdende forældre, studerende eller andre, der har en stram tidsplan og skal arbejde i lang tid.