Tips til at overleve det første år i ejendomsbranchen

277

At være ejendomsmægler er en meget lovende karriere. De første par år kan dog være svære at overleve. At holde sig på sporet under modgang kan gøres lettere.

Forventning til mange arbejdstimer:

For en ny ejendomsmægler er der ikke nogen 9 til 17-tidsramme for arbejdstiden. Nogle dage kan det være en 10/12-timers arbejde bare for at komme i gang med forretningen. Dette er helt normalt. Jobbet som ejendomsmægler er baseret på viden og taktik vedrørende ejendommene. Ingen lærebog eller mængde af studier kan gøre nogen klar til jobbet, selv om det hjælper godt til. For at samle tilstrækkelig viden og data skal man arbejde i mange timer. Hvis man allerede forventer lange arbejdsdage i det første år, kan man sikre sig en glat karrierevej i fremtiden.

Dybtgående kendskab til markedet:

Mange mennesker har en forudfattet opfattelse af sælgere, at de blot sætter “Til salg”-skiltet foran huset og sætter annoncer op i aviserne. Disse taktikker fungerer stadig, men en ejendomsmægler gør mere end det. Især for en ny sælger er det vigtigt at lære markedet at kende fra bunden og opad. Hvis de ikke får tilstrækkelig viden om markedet, bliver det svært at forblive i branchen i lang tid.

Fastsættelse af mål:

Uden selvmotivation er det næsten umuligt at få succes med al slags arbejde. Sæt dine mål og find dit ståsted. I det første år i branchen bør en sælger være fast besluttet på, hvor han/hun ønsker at se sig selv i de næste 5/10 år. Da de første par år er lidt komplicerede for den nye ejendomsmægler, skal man sætte sig mange del-mål, der er bæredygtige og lette at opnå.