Ting til overvejelse, før du køber en ejerlejlighed

435

Det er et vanskeligt arbejde at købe enhver form for fast ejendom. For mange mennesker er det den største investering i hele deres liv. Afhængigt af kravet er købere interesseret i de forskellige boligtyper. For et stigende antal byboere bliver ejerlejligheder mere og mere attraktive blandt folk i alle klasser.


Condo er en kortere betegnelse for Condominium. Det er en privat ejet individuel enhed i et fællesskab af andre enheder. Ejerne af en ejerlejlighed ejer i fællesskab fælles områder som f.eks. pools, garager, elevatorer, udendørs gange og fitnesscentre. Desuden kan nogle ejerlejligheder være beliggende i højhuse, på den anden side kan der være ejerlejligheder spredt ud over en bestemt grund. Det fælles område, der anvendes af hver ejer af separate ejerlejligheder, reguleres af “en ejerforening”.
Her præsenterer vi nogle vigtige overvejelser, hvis du køber en ejerlejlighed.

Kontroller finansordren

Det er nødvendigt at løse og beregne økonomiske problemer, før man køber en ejerlejlighed. De fleste boliger kræver en forudgående udbetaling. I første omgang er det nødvendigt at være sikker på prisen på ejerlejligheden. Dette trin er vigtigt, da det vil bestemme ejendommens realkreditrente. Hvis en person ikke er i stand til at betale for det kontant, vil et realkreditlån være påkrævet. Tjek alle de tilbudte realkreditrenter.

Overvej livsstil

Før du køber en ejerlejlighed, skal du tænke over dine krav og din livsstil. Ejerlejligheder har fælles ejendom, så ansvaret for at vedligeholde disse fælles ejendomme skal ligge på din arena, hvis du ønsker at være en anstændig ejer. Derudover er der udgifter vedrørende vedligeholdelse af huset. Beslut dig ved at evaluere dine livsrelaterede spørgsmål.

Find en specialiseret ejendomsmægler

I dag er der så mange agenter, men en håndfuld kvalitets ejendomsmæglere. Hvis du leder efter en ejerlejlighed, skal du gå efter de agenter, der er professionelle i at håndtere ejerlejligheder. Ideelt set vil du have en person, der kan spore den bedst matchende ejendom i overensstemmelse med dine behov.

Beslut dig for, hvilke faciliteter du ønsker at få med

Ejerlejligheder tilbyder normalt en række forskellige faciliteter. Ejerlejligheder er populære blandt den nye generation. Så bygherrerne skal gøre det tiltalende for køberne ved at holde en mulighed for at installere forskellige typer af faciliteter i den eksisterende ejerlejlighed. Elektroniske husholdningsapparater er på mode.

Vælg en FHA-godkendt ejerlejlighed

Det kan være strengere at få et realkreditlån til en ejerlejlighed end til en almindelig lejlighed. Årsagen er, at selve udviklingen af ejerlejligheden vil blive undersøgt. Det er bedst at søge hjælp hos en realkredit professionel, der har erfaring med finansiering af ejerlejligheder, for at finde en FHA-godkendt ejerlejlighed. Derudover er online-søgninger også nyttige.

Undersøg ejendomsadministrationsselskabet

Prøv at finde ud af, hvem der står for projektet. Denne proces er afgørende, da du ønsker at købe en velorganiseret ejerlejlighed. Desuden kan dårlig ledelse have en dårlig effekt på din livsstil.

Gennemgå foreningsgebyrer og regler

Mange førstegangskøbere begår en fejl ved ikke at gennemgå ejerlejlighedsforeningens regler og bestemmelser. Det er vigtigt, da disse regler vil blive gennemført regelmæssigt. Spørg om, hvor meget gebyrerne er vedrørende foreningen, og hvad der er tilladt eller ikke er. At spørge om støjrestriktioner, reservation af fællesområder på forhånd osv. er en smart måde at evaluere systemet på.

Tag dig af lånespørgsmål

At købe en ejerlejlighed har en masse fordele. Men hvis du ikke er klar over de økonomiske spørgsmål, så gør det klart, før du indgår en aftale. Hvis du er i en situation, hvor det er svært at betale det månedlige realkreditlån, så spørg banken om forskellige skemaer til at håndtere problemet. Långivere er vanskelige, når det gælder om at tage lån til køb af ejerlejligheder, så undersøg det på forhånd.

Vær klar over andre omkostninger

Ejerlejligheder kan have så mange gebyrer, som ikke altid er nødvendige, hvis du har et separat hus eller en lejlighed. Spørg direkte om andre gebyrer, før du indgår en aftale. Forhandl med udvalget, hvis nogle af gebyrerne virker unødvendige. Gebyrer dækker typisk vedligeholdelse af områder som lobbyer, elevatorer, swimmingpools, opholdsrum og parkeringspladser.