Smarte tips om, hvordan du håndterer dårlige naboer

485

En god nabo kan gøre det nemt og dejligt at bo i en ejendom. Hvis du ikke er heldig i denne henseende, er du nødt til at opretholde nogle tips til at håndtere dårlige naboer.


Gør en indsats for at lære hinanden at kende

Man behøver ikke nødvendigvis at tage på ferie for at lære sin nabo at kende. Bare det at tale med dem om simple ting igennem dagen er godt nok til at lære personen, der bor ved siden af, at kende. Ofte tror folk på grund af en kommunikationsbrist, at deres nabo er uhøflig. Desuden er det altid en god idé at komme i kontakt med en person og have en direkte samtale for at løse eventuelle problemer. Opbyg tillid og forståelse med din nabo.

Afværg problemer, før de bliver til et problem

Klar kommunikation er altid det bedste, du kan gøre for at håndtere en uforstående nabo. Hvis din nabo giver dig problemer, så gør dem til en del af planen. For eksempel – hvis det irriterer dem at du skal holde en enkelt fest, så inviter dem med til festen. Så længe de er en del af det, kan de ikke klage over det. På denne måde kan du forsøge at fjerne et problem, før det bliver for stort.


Dokumenter problemet

Hvis der alligevel opstår et eller andet problem mellem dig og din nabo, så prøv at gemme noter, tidspunkter, datoer og om muligt fotos af hændelsen. Dette vil hjælpe i to-vejs kommunikation. For det første vil du have alle de beviser, du har brug for til at lukke munden på dem eller til at fremlægge det for den rette myndighed. Det andet er, at den besværlige nabo nu vil være bevidst om, hvad han eller hun kan klage over.