Skal du lægge dit CV ud på sociale medier?

232

I dag spiller de sociale medier en vigtig rolle i vores liv. Nogle populære sociale medieapps som TikTok er blevet den vigtigste kilde til underholdning. Nogle gange er disse platforme en vigtig streg af nyheder og information. Nogle mennesker bruger disse platforme som en endeløs strøm til karriereråd og tips. Her diskuterer vi forskellige værktøjer til TikTok-cv’er samt fordele og ulemper ved at lægge dit cv ud på dette sociale netværk.


TikTok-cv’er kan være sjove at oprette og dele. Det kan nemt fremhæve dine styrker. Så mange TikTok-brugere lægger deres CV’er op for at promovere deres færdigheder. Det er ikke særlig effektivt i det nuværende scenarie… Det er tidskrævende og giver begrænset plads til at præsentere ens biografi. Indtil nu anser arbejdsgiverne ikke denne platform for at være det mest levedygtige rekrutteringsværktøj. De fleste ansættende ledere er ganske trygge ved et papir-cv.


I juli 2021 lancerede TikTok programmet TikTok Resumes. Det var et pilotprogram for at tilskynde til jobsøgningsindsatsen. Mange kendte virksomheder opfordrede folk til at søge stillinger på begynderniveau via appen.

Executive Search-konsulent Rob Barnett sagde: “Hvis du begynder at bruge TikTok Resumes-funktionen, vil du skære køen over og komme hurtigere i betragtning til samtaler end utallige jobsøgere, der tror, at det bare er et modefænomen.”