At finde jobs, der ikke er slået op

66

Når folk søger jobs, fokuserer de oftest på jobportaler ved hjælp af søgemaskiner, men når det gælder det skjulte jobmarked, fungerer denne taktik ikke rigtigt. Her er et par måder at søge efter job, der ikke er offentlige åbne.

Udnyt dit eget netværk
Nyere undersøgelser har vist, at 85 % af jobs besættes gennem netværk. Sociale netværk spiller for den vigtigste rolle her. Hvis en person søger et job, er det bedst at lade andre mennesker vide om situationen. Opbyg et karrierenetværk ved at inddrage bekendte, lærere og folk i dit lokalsamfund – samt nuværende og tidligere kolleger, kunder, ledere osv. De er de ansatte på arbejdspladser, og de har nyheder om fremtidige ledige stillinger.

Få hjælp fra en rekrutteringsagent
Nogle fagfolk arbejder for deres kunder til at finde det perfekte job, som de er bedst egnet til. De er hovedsageligt kendt som rekrutteringsfolk. De indsamler oplysninger om ledige stillinger og giver karrierevejledning til arbejdsledige. Ved at få kontakt med en sådan rekrutteringsmedarbejder kan man hjælpe folk med til at finde et ledigt job.

Deltag i en online gruppe
I dag er online fællesskabsgrupper meget nyttige til at udvikle nye forbindelser. Du kan bruge disse onlineplatforme til at indsamle oplysninger om fremtidige ledige stillinger. Du kan finde forskellige fagfolk i disse grupper. Disse fagfolk er eksperter indenfor forskellige sektorer og har store netværk i forskellige organisationer.