Kvaliteter ved en god arbejdsgiver

210

At være en god chef er en forudsætning for en virksomheds succes. Ved at bestemme deres karakteristiske kvaliteter kan man sikre holdets fremskridt. Et par kvaliteter, der gør en chef til en god chef, står nedenfor.

Gode kommunikationsfærdigheder

En god chef kan gøre en stor forskel ved et holds produktivitet. En god chef drøfter missionen og strategierne med teammedlemmerne og holder en klar kommunikation. Som følge heraf finder medarbejderne det betryggende og motiverende på arbejdspladsen. Gode chefer opmuntrer medarbejderne til at føle sig tilknyttede med hele organisationen.

Fastlæggelse af forventninger

Medarbejderne oplever forvirring og stress, hvis de ikke er klar over deres præstationsmål. Så det er en god måde at opstille klare mål på for at præstere problemfrit på arbejdspladsen. En god chef påvirker medarbejderne til at være mere produktive og effektive i deres arbejde. Desuden kan en god chef hurtigt identificere mangler ved arbejdet, hvis denne strategi er underforstået.

Giver feedback

En god chef glemmer aldrig at gennemgå medarbejdernes præstationer. Hovedformålet med denne evaluering er at støtte medarbejderne til at forbedre deres færdigheder. Feedbacks er afgørende for at udvikle nye færdigheder. Det er en chefs ansvar at coache og forbedre teamet, når det er nødvendigt. At give feedback og forslag skaber et stærkt bånd mellem teammedlemmerne.

Støttende

Når man har det svært på arbejdet, hjælper en støttende hånd meget til at klare det ydre pres. Ingen ønsker en chef, der er ligeglad med medarbejdernes velbefindende. En chef, der har stor integritet, får sit team til at føle sig trygge. Desuden bør en chef være selvsikker nok til at vise sin menneskelige side, så de andre medarbejdere kan forholde sig til den.

Beslutningsdygtig

En chef, der har kontrol over situationen, kan hurtigt træffe en beslutning. De bliver ikke fanget af forvirring. Det er vigtigt at bemærke, at beslutningsprocessen ofte er vigtigere end selve beslutningen. Chefer, der træffer beslutninger hurtigt i en kritisk situation, har måske ikke altid ret i nogle situationer. Chefens beslutsomhed vil være i tråd med at skabe samarbejde og enighed i at holde organisationen i gang.