Foretrukken kontorplacering efter pandemien

183

Covidpandemiens situation har påvirket den økonomiske situation over hele kloden. Det var nødvendigt at træffe forskellige foranstaltninger for at håndtere pandemien. Langsomt men sikkert er vi begyndt at observere ændringer på arbejdspladsen og i arbejdsmetoderne.

Mange virksomheder træffer foranstaltninger på baggrund af deres nuværende situation. Hovedproblemet er dog, at ikke alle er i stand til at følge med i forandringerne. På grund af mange årsager oplever arbejdsmarkedet en tilbagegang. Mange virksomheder flytter fra metropolområdet til by- og forstadsområderne.

Det er interessant, at flytningen til by- og forstæderne åbnede en ny dimension for mange virksomheder. De nyder godt af mange fordele som f.eks. færre lejeudgifter eller en forholdsvis lavere skattesats. Som følge heraf har virksomhedsejerne et større overskud end tidligere.

Store teknologivirksomheder som Amazon og Facebook udvider deres kontorer til flere forstadsområder. Det kan antages, at mange nationale virksomheder overvejer at bosætte sig i disse områder. Dette kan betragtes som en indlysende indikation på, at de foretrækker disse områder frem for metropoler.

Medarbejderne foretrækker også at arbejde i de nye udflyttede områder. Fordi livsstilen her er mere behagelig end i metropolområdet. De er helt sikkert mere tilfredse på deres nye arbejdsplads.