Fordele og ulemper ved at investere i ejendomme

457

Grundejendomme sammenlignes med guld på investeringsmarkedet. På grund af de store fordele er folk på vej til at opkøbe jord og fremme ejendomsbranchen. Der er dog også nogle ulemper ved at opkøbe jord.

Fordele

Færre investeringsomkostninger

Hvis nogen ikke er i stand til at investere i ejendomme på grund af den store investeringssats, er køb af jord en god måde at komme ind på markedet på. Tomme eller ubebyggede grunde er mindre dyre end allerede byggede boliger. Ledige og tomme grunde er mere økonomisk overkommelige i alle områder.

Højere videresalgsværdi

Ejendomsværdien stiger hver dag. Et begrænset udbud af jord holder efterspørgslen efter ledig grundejendom høj. Hvilket gør videresalgsværdien af tomme grunde mere indbringende.

Flere anvendelsesmuligheder

En tom grundejendom kan bruges til flere formål. Hver ejers rejse er forskellig. Afhængigt af situationen kan ejerne tilpasse deres brug af den. Opførelse af boligejendomme og udlejning er den mest effektive måde at generere indtægter på. Der er også nogle andre muligheder som at gå på et ”joint venture”.

Ulemper

Svært at få et lån

Hvis du ønsker at optage lån i banken for at købe jord, er det måske ikke så let. Bankerne yder kun lån til opførelse af huse og andre ejendomme på det tomme grundareal.

Ingen skattefordel

Hvert år skal der betales et vist beløb i ejendomsskat. Dette er en del af vedligeholdelsen. Generelt er dette ikke et problem, hvis jordarealet er tilstrækkeligt stort. I tilfælde af større ejendomme kan det blive et problem for ejeren.

Problemet med at opnå finansiering

Det er måske ikke en god idé at holde grunden ubenyttet for dem, der har fået bevilget lån fra banken. Hver måned skal ejeren betale et vist beløb i pant, hvilket kan øge ejendommens vedligeholdelsesomkostninger.