Viden om sygeplejefaget

205

En registreret sygeplejerske tager sig af patienter og hjælper dem med at blive raske på en god måde. De yder også rådgivning og følelsesmæssig støtte til patienternes familier. Det er en betydningsfuld uddannelse, og mange kvalificerede mennesker kan lide at udføre dette ansvarsfulde job i deres liv. Hvis du er blandt de mennesker, der ønsker at blive registreret sygeplejerske, bør du have en klar idé om dette solide erhverv.

Opgaver og ansvarsområder

En registreret sygeplejerske kan arbejde i forskellige sektioner som kritisk pleje, afhængighed, onkologi og neonatologi. Nogle sygeplejersker arbejder inden for flere specialer som f.eks. pædiatrisk onkologi. Sygeplejersker yder også primær eller specialiseret pleje til patienter. Der er mange kategorier af sygeplejefaget. Nogle fungerer som kliniske sygeplejespecialister, mens andre kan arbejde som praktiserende sygeplejersker på børneafdelinger og neonatalafdelinger.

Registrerede sygeplejersker vurderer og overvåger patienternes helbred ved at observere symptomer og reaktioner på behandling og pleje. De har også et omfattende samspil med patienternes familier for at sikre efterbehandlingsforanstaltningerne. Deres opgaver afhænger hovedsageligt af patienternes helbredstilstand samt lægens råd.

Løn

Lønnen for en registreret sygeplejerske kan variere fra sted til sted. Den kan også svinge op og ned i forskellige institutioner. En registreret sygeplejerske, der arbejder på et hospital, kan få en højere løn end en sygeplejerske, der arbejder hos en privat læge. Gennemsnittet af årslønnen kan med denne uddannelse give mere end 450.000 kr. om året. Dette kan dog også variere afhængigt af sted, institution og erfaring.