Tips til at komme tilbage på arbejde efter en karrierepause

238

Uanset om du er mand eller kvinde, er det ikke ualmindeligt at være væk fra arbejdet i en kortere eller længere periode. Mange arbejdende kvinder er nødt til at tage en pause efter fødslen af deres børn. Af personlige årsager eller en pludselig opstået arbejdsløshed er mange mænd sommetider nødt til at holde en arbejdspause. Denne karrierepause kan enten være planlagt eller uplanlagt. Det kan dog være en udfordring for de ansatte at vende tilbage til kontoret. En længerevarende periode væk fra arbejdet kan gøre folk lidt frustrerede ved tilbagevenden til deres normale arbejde. Her anbefaler vi nogle måder at komme lettere tilbage til arbejdspladsen efter en karrierepause.

Revurder dine krav

Da du vender tilbage til arbejdsstyrken efter et hul i din karriere, er det bedre at tage sig tid til at vurdere dit karriereønske. Det er ikke en god måde at dykke ned i online jobportalerne og søge de forskellige stillinger. Overvej først dine ønsker og prøv at tilpasse dem til de aktuelle jobkrav.

Nye færdigheder kan udvikles

Den nuværende teknologiske videnskab samt nye færdigheder til jobmarkedet ændrer sig konstant. Færdighederne var måske ikke tilstrækkelige, da du forlod arbejdsmarkedet. Så derfor er det vigtigt at opdatere din viden om den nuværende teknologi og din egen branche. Med henblik herpå er fremadrettet research i din branche, og samtidig forsøg på at kontakte tidligere kolleger nogle gode måder at etablere et stærkt fundament på. Prøv at arrangere nogle uformelle samtaler for at få opdaterede oplysninger om din fagbranche.

Omskriv dit CV

Når man kommer tilbage til arbejdsmarkedet efter en pause, bruger man oftest det samme CV som tidligere. Det er dog desværre en forkert måde at præsentere dine færdigheder og erfaringer på. Skriv hellere CV’et omhyggeligt om på baggrund af de aktuelle tendenser på jobmarkedet. Medtag alle dine nye færdigheder og erfaringer, som du har samlet i denne periode. Du kan forklare årsagen til karrierepausen. Uddyb dog aldrig noget, hvor du taler dårligt om din tidligere arbejdsplads.