Milliardæren Elon Musk vil købe Twitter for 44 mia. dollars

480

For mindre end to uger siden kom Elon Musk med et chokerende bud, og nu har Twitters bestyrelse besluttet at acceptere hans overtagelsestilbud på 44 mia. dollars. I første omgang afviste Twitter Musks bud. Senere bad firmaet dog aktionærerne om at stemme for at godkende handlen.

Musk nævnte, at Twitter havde “et enormt potentiale”, og at han gerne vil udbygge det. Musk har opfordret til en række ændringer, herunder en lempelse af indholdsrestriktionerne og en udryddelse af falske konti.

Hr. Musk delte en erklæring for at forklare sin seneste aftale. Han sagde: “Ytringsfrihed er fundamentet for et velfungerende demokrati, og Twitter er den digitale bytorv, hvor spørgsmål af vital betydning for menneskehedens fremtid debatteres.” Han tilføjede også: “Jeg ønsker også at gøre Twitter bedre end nogensinde før ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne open source for at øge tilliden, besejre spambots og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og brugerfællesskabet for at udbygge det.”

Ifølge magasinet Forbes er Musk en af verdens rigeste personer. Hans anslåede nettoformue på 273,6 mia. dollars. Hans største aktier stammer fra elbilsproducenten Tesla. Han står også i spidsen for rumfartsfirmaet SpaceX.