De mest lukrative og højtlønnede job for kvinder

201

Selv om lønforskellen mellem kønnene er ved at blive mindre, er den stadigvæk til stede i vores samfund. Der er også nogle forskelle mellem forskellige karrierer. For ikke alle job tilbyder de samme fordele for kvinder. Her er nogle af de højt betalte karrierer i forhold til andre faggrupper.

Farmaceut

Det er et job, der er meget krævende for en kvinde. En farmaceut skal have en ph.d.-grad. Det er også vigtigt at have licens fra en autoriseret organisation for at udføre dette job. Fordi en farmaceut skal rådgive om medicinbrug og også skal udlevere medicin til patienter baseret på recept fra deres respektive læger. En farmaceut arbejder normalt på et apotek. Nogle er også ansat på hospitaler eller i kliniske miljøer.

Informationsteknologiske ledere

Som computer- og informationssystemchef skal medarbejderen analysere, koordinere og gennemføre alle computerrelaterede projekter i en bestemt organisation. Webdesign, databaseudvikling og alle andre software- og hardwarerelaterede opgaver er direkte involveret i dette jobansvar. For at kunne udføre alle disse vigtige opgaver skal en it-chef have en bachelorgrad inden for de beslægtede områder.

Advokat

Det betragtes som et af de højt betalte job for en kvinde. Dette særlige erhverv er direkte relateret til juridiske spørgsmål eller juridiske tvister. En advokat skal kunne arbejde med enten individuelle klienter eller erhvervsorganisationer. For at blive advokat skal du have en fireårig bachelorgrad. En vis uddannelse fra en autoriseret institution er også obligatorisk for at praktisere som advokat.