Tips til førstegangsboligkøbere

228

At købe et hjem er fuld af spændende øjeblikke. Men du bør være opmærksom på mange punkter for at undgå problemer, når handlen er afsluttet. Boliger kan være med til at skabe rigdom for dig. Du bør dog aldrig betale mere, end huset er værd. Fordi du skal tilbagebetale et stort realkreditlån for det. Så det er bedre at tage de rette skridt for at undgå denne situation og købe en bolig med en god rimelig værdi.

Når du besøger boliger, skal du ikke blive forelsket i den pågældende ejendom. Vurder hver del neutralt og gennemgå den som en professionel køber. Hvis du tror, at du opdaget det “perfekte” hjem ved det første besøg, vil du ikke være i stand til at kontrollere ejendommen effektivt. Som følge heraf vil du mislykkes med at forhandle med sælgeren.

Kontroller desuden den sammenlignelige pris på det aktuelle marked for lignende ejendomme. Den rimelige markedsværdi bestemmes af forhandlingen mellem køber og sælger. For at undgå at betale for meget for ejendommen, bør du overveje prisen på en lignende ejendom i området. Du er nødt til at undersøge det ordentligt. Hav altid et backup-valg, så sælger ikke tror, at du er let at sælge til. Ellers vil de kræve mere af dig, end ejendommen er værd.

Da boligmarkedet altid er svingende, bør du ikke købe en ejendom baseret på et bestemt marked. Ejendomsmarkedet står altid over for skiftende situationer, og flere tilbud der er tilgængelige i øjeblikket, er måske ikke tilgængelige i fremtiden. Så at vente på det bedste tidspunkt at købe på vil ikke fungere her. Snarere det at forberede sig på finansiering, fastlæggelse af budgettet og udforskning af realkreditmulighederne, bør være din første prioritet for dit initiativ til boligkøb.