Hvordan skifter man karriere uden at tage en ny uddannelse?

226

At skifte karriere er en almindelig del af vores arbejdsliv. Fagfolk skifter job mellem 10 og 15 gange i løbet af deres karriere. Men at skifte karriere betyder ikke altid, at du skal bruge masser af tid og penge på at få en ny uddannelse. Det er faktisk muligt at skifte karriere uden at skulle tilbage på skolebænken. Du skal bare lægge nogle realistiske planer for fremtiden for at gå ind på en ny karrierevej.

Lav en liste over overførbare færdigheder

Ikke alle færdigheder kræver en universitetsgrad. Nogle færdigheder kan overføres, hvilket kan hjælpe dig med at bestemme dine kvalifikationer. Prøv at bruge de tilgængelige netværksforbindelser og føre nogle formelle samtaler med nogle forskellige fagfolk. Når du taler med forskellige fagfolk, der elsker deres job, vil du indse, hvilken karriere der er den rigtige for dig. Derefter kan du lave en liste over de kvalifikationer, der specifikt er nødvendige for dit måljob.

Udfyld faglige huller

Vi har alle nogle personlige kvalifikationshuller. Så det er bedre at identificere disse huller og forsøge at udfylde dem efter behov. Hvis de nuværende færdigheder ikke helt passer til dit ønskede job, skal du finde en overkommelig måde at udfylde hullet på. Der findes mange gratis online-kurser, som kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder.

Udfør nogle frivillige opgaver

Mange ansættende ledere søger efter interesserede arbejdstagere, der kan udføre frivillige opgaver. Prøv at udnytte disse chancer for at få noget erfaring baseret på dine overførbare færdigheder og din motivation. Når du får noget relevant erhvervserfaring, kan du senere søge en bedre stilling. Så søg altid efter udbyggende muligheder, der kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder. Disse job vil hjælpe dig med at lære noget, som kan bidrage til din nye karriereretning.