Viden om medarbejdernes orlov

229

Medarbejdernes orlov er en særlig situation, hvor en arbejdstager arbejder uden løn. Det er faktisk en obligatorisk arbejdsfri periode uden løn. Men i denne periode kan medarbejderne beholde deres sundhedsforsikring og andre fordele. Her giver vi dig alle de oplysninger om medarbejdernes orlov, som du har brug for at vide.

Medarbejder orlov og afskedigelse er ikke det samme. I stedet er disse to udtryk vidt forskellige. Formålet med en medarbejderledighed er at reducere omkostningerne i en organisation. En erhvervsorganisation opretholder medarbejder orlov, når de ønsker at sænke deres udgifter. Medarbejdere, der er på orlov, kan derfor modtage arbejdsløshedsunderstøttelse. Samtidig kan de nyde godt af virksomhedens sygesikringsydelser. Der er altid en chance for at komme tilbage på arbejde, når virksomheden igen er kommet ovenpå.

Hjemsendelse er godt for begge parter. Det er en god måde for virksomhederne at reducere udgifter på. På samme måde giver det medarbejderne mulighed for at benytte sig af nogle fordele. Det betyder ikke nødvendigvis, at nogen er helt arbejdsløse. Virksomhederne kan snarere reducere antallet af timer for en medarbejder. Nogle arbejdsløshedsforsikringsprogrammer kan derfor være nyttige for at kompensere for forskellen i indkomst i denne orlovsperiode.

Både offentlige og private organisationer kan gennemføre orlov for ansatte. Når de forventede indtægter i en organisation ikke matcher udgifterne, meddeler de medarbejderne, at de vil blive fritstillet. Virksomhederne forklarer også medarbejderne, at der vil være en chance for at vende tilbage til arbejdet. I nogle tilfælde kan orlov dog være på ubestemt tid.