Tysklands cybersikkerhedsmyndighed advarer mod at bruge russisk antivirus

314

Tyskland har advaret mod at bruge antivirusprogrammet Kaspersky, som har hovedsæde i Rusland. Efter den russiske invasion af Ukraine udstedte det tyske forbundskontor for informationssikkerhed (BSI) denne advarsel. Der menes hermed, at russiske informationsteknologiske virksomheder kan blive udspioneret ved at bruge denne antivirusplatform, eller at de kan iværksætte cyberangreb.

Kaspersky har imidlertid afvist denne påstand og har meddelt, at “advarslen var blevet udstedt af politiske årsager”. Kaspersky kræver også en afklaring fra BSI om sin beslutning. Kaspersky har udtalt, at det er et privat globalt cybersikkerhedsfirma, og at de ikke har nogen forbindelser til Ruslands, eller nogen anden, regering.

BSI ikke har endnu ikke nogen egentlig anklage mod de nuværende Kaspersky-produkter. Der er dog blevet ytret, at konflikten i Ukraine og Rusland er en stor trussel for EU, Nato og Tyskland, og derfor har Myndigheden (BSI) kunnet forudse, at der er en højrisiko for cyberangreb.

BSI-myndigheden har udtalt: “En russisk it-producent kan selv udføre offensive operationer eller blive tvunget, mod egen vilje, til at angribe diverse målsystemer. De kan også blive udspioneret som offer for en cyberoperation uvidende derom eller bruges som et redskab til angreb mod egne kunder.”

På selv samme måde advarede Storbritanniens National Cyber Security Centre også alle deres ministerier mod at bruge Kaspersky-produkter for at redde den nationale sikkerhed.