Millioner i Bitcoin er blevet doneret til krigen i Ukraine

356

Kryptovaluta-analytikere afslørede, at mange bitcoins er blevet givet til Ukraine fra anonyme Bitcoin-donorer. Mindst 13,7 millioner dollars er allerede blevet doneret til den ukrainske krig.

Et blockchain-analysefirma Elliptic udforskede det faktum. Specialister fra dette firma nævnte, at forskellige frivillige grupper sammen med den ukrainske regering og NGO’er har indsamlet pengene. De har annonceret deres Bitcoin-wallet-adresser online for at indsamle penge. Den mest interessante del er, at en enkelt donor har doneret Bitcoins til en værdi af 3 mio. dollars til NGO. Omkring 4.000 donationer er blevet foretaget indtil nu.

Elliptic-stifter Tom Robinson sagde: “Mens nogle crowdfunding- og betalingsselskaber har nægtet at tillade donationer til grupper, der støtter det ukrainske militær, er kryptovalutaer opstået som et stærkt alternativ.”

For nylig delte den ukrainske regerings officielle Twitter-konto en meddelelse. Den lød: “Stå sammen med Ukraines befolkning. Accepterer nu donationer i kryptovaluta. Bitcoin, Ethereum og USDT.” Regeringsmyndigheden delte også adresser til to cryptocurrency-wallets. Disse ”tegnebøger” indsamlede 5,4 mio. dollars i Bitcoin indenfor otte timer.

Fundraising-platformen Patreon har dog suspenderet donationssiden for “Come Back Alive”. Denne NGO-afdeling har indsamlet penge til de ukrainske styrker siden 2014. Patreon hævdede, at denne side overtrådte virksomhedens politik. De sagde: “Vi tillader ikke, at Patreon bruges til at finansiere våben eller militær aktivitet”.

Kryptovaluta fundraising er blevet meget populær i hele verden. Men svindlere udnytter også den nuværende situation i Ukraine. Så donorer bør være opmærksomme på at verificere den fundraising-NGO’s autentificering, før de donerer.