Hvorfor starter iværksættere deres nye virksomhed?

372

Det er den iværksættermæssige hensigt, der motiverer iværksættere til at starte deres virksomhed. Det er klart, at penge er en af de vigtigste faktorer, der har indflydelse på at starte en virksomhed. Men det er ikke den vigtigste motivationsfaktor, der får iværksætterne til at løbe en risiko ved at starte et nyt forretningsinitiativ.

Frihed og lidenskab er de to vigtigste inspirerende faktorer, der får iværksættere til at skabe noget fra bunden. De fleste virksomhedsejere starter deres egen virksomhed for at være deres egen chef. At opleve frihed er en af de vigtigste grunde til at få iværksættere til at gå i gang med en anderledes nysgerrighed.

At drive en virksomhed giver ikke kun virksomhedsejerne mulighed for at udforske en ny verden, men giver også mulighed for at have fuld kontrol over, hvordan de skal planlægge deres hverdag. De kan selv vælge deres pauser og bruge tiden, som de vil. Så den stærkeste grund til at starte en virksomhed er, at en iværksætters liv kan være under deres egen fulde kontrol.

Desuden starter nogle iværksættere deres virksomhed for at skabe et produkt, som de ønsker i deres liv. Det produkt eller den tjenesteydelse, som de føler, at de mangler i den nuværende verden. Noget, som de ønsker, og som ikke er tilgængeligt på markedet. Hvis noget frustrerer dem, ønsker de at fjerne det ved at iværksætte et nyt forretningsinitiativ. Der anvendes således forskellige mærkningsteknikker til at lancere en ny virksomhed.

Der er dog nogle virksomhedsejere, som startede deres mikrovirksomheder for at forsørge deres familier. Senere bliver denne nødvendighed af at tjene til livets ophold til deres passion, som motiverer dem til at opbygge succesfulde virksomheder. Nogle drivkræfter som eventyrlyst og risikovillighed motiverer også iværksætterne til at starte en virksomhed.