Vigtigheden af marketingstrategier på flere kanaler

367

I dag er markedsføring ved at blive nøglen til enhver virksomheds succes. Derfor finder de fleste virksomheder flere veje til at nå deres målrettede kunder. Det er derfor, at erhvervsorganisationer planlægger for ”multichannel” marketingstrategier. Fordi ”multichannel” marketing giver virksomheder mulighed for at kommunikere og fremme deres tjenester til deres potentielle kunder og kunder gennem alle mulige kanaler.

Uanset om det er offline eller online forretningsorganisationer er nu interesseret i at gerne bruge forskellige markedsføringstaktikker til at køre en kampagne i forskellige kanaler. Som følge heraf kan en virksomhed nemt nå deres potentielle kunder på meget kort tid, hvilket kan hjælpe dem med at opnå den maksimale fortjeneste.

Der er en række fordele ved markedsføring på flere kanaler som f.eks. øget opmærksomhed og konsekvente budskaber. For at opnå det maksimale kundeengagement giver en tilgang til markedsføring på flere kanaler kunderne mulighed for at nå forskellige kontaktpunkter. Denne markedsføringsstrategi giver potentielle kunder et holistisk billede af tjenesten. Som marketingmedarbejder skal du dog være opmærksom på, at der altid hører mere til historien. Du er nødt til at nå din målgruppe gennem den rigtige kanal.

En erhvervsorganisation kan bruge traditionelle kanaler som tv, radio og aviser. Disse offline-kanaler er stadig vigtige i nogle specifikke geografiske områder. Nogle aldersgrupper kan stadig godt lide at modtage et salgsfremmende tilbud via disse kanaler. Nogle onlinekanaler som f.eks. sociale medieplatforme, apps til videodeling og søgemaskineannoncering er også meget vigtige i denne fagre nye verden. Da den virtuelle verden bliver mere og mere populær, udnytter erhvervsvirksomhederne disse kanaler til markedsføringsformål.