EU’s Cyber Rapid-Response Team har forpligtet sig til at hjælpe Ukraine mod cyberangreb

239

Et cyber-beredskab (CRRT) har meddelt, at det er klar til at hjælpe Ukraine mod cyberangreb. Ekspertgruppen har udtrykt interesse for at hjælpe landet efter at have modtaget en anmodning om hjælp fra Ukraine.

Holdet består af 12 eksperter fra flere lande som Litauen, Kroatien, Polen, Estland, Rumænien og Nederlandene. CRRT-embedsmanden sagde: “Vi kan se, at cyberforanstaltninger er en vigtig del af Ruslands hybride værktøjskasse.” Tidligere på måneden gav Storbritannien og USA Rusland skylden for cyberangreb. Man mente, at et lille antal ukrainske bank- og regeringswebsteders informationer blev hacket på netop dette tidspunkt.

CRRT’er er et EU-initiativ, der arbejder på at forbedre samarbejdet mellem medlemsstaterne. CRRT’erne er et initiativ fra Den Europæiske Union, der arbejder på at uddybe forsvaret og samarbejdet mellem medlemslandene. Ekspertgruppen er udstyret med fælles udviklede cyber-toolkits. De er i høj grad i stand til at opdage, genkende og afbøde cybertrusler. Erklæringen udtrykte “(holdet) består af forskellige cyberekspertiser, såsom incidentrespons, kriminaltekniske undersøgelser, sårbarhedsvurdering, for at kunne reagere på en række forskellige scenarier.”

Det litauiske forsvarsministerium delte et tweet. Det erklærede: “Som svar på Ukraines anmodning aktiverer [et] litauisk ledet cyber-beredskabshold, som vil hjælpe ukrainske institutioner med at håndtere de voksende cybertrusler. #StandWithUkraine.” Rusland er dog tidligere blevet beskyldt for såkaldte kombinerede cyberangreb i Georgien og på Krim. De udførte disse cyberangreb sammen med den traditionelle militære aktivitet.