Årsager til afventende boligsalg

449

At købe eller sælge en bolig er en stor beslutning i de fleste menneskers liv. Afhængigt af de uforudsete omstændigheder og tidsrammen kan køberen eller sælgeren få kolde fødder, og ændrer deres beslutning om at købe eller sælge en ejendom.

Nogle gange kan det det blive en kompliceret sag at købe hus for en førstegangskøber. Især har køber problemer med at sikre sig et realkreditlån og forstå deres nye budgeteringer. Ofte er de ikke i stand til at gennemgå…og forstå finansieringsforudsætningerne nøje. Som følge heraf vil de let falde ud af det verserende salg/køb.

En bolig kan se perfekt ud udefra. En ekstra inspektion af boligen kan dog give dig ubehagelige overraskelser. Køberen vil derfor kræve penge til at udbedre eller reparere boligens diverse skader. Hvis boligejeren nægter dette, kan det medføre et afventende salg.

At købe eller sælge en bolig er en lang og kompliceret proces. Det kræver en stor indsats fra begge parter. Hvis en af dem undlader at aflevere de rette dokumenter, eller begår en misforstået fejl, bliver det vanskeligt at nå frem til en endelige aftale. Som følge heraf vil ejendommen blive mærket som et afventende boligsalg.

Normalt vurderer långiveren ejendommens værdi, før han godkender lånet. De sammenligner den med andre lignende huse på markedet i vurderingen af boligen. På salgsmarkedet er vurderingen oftest lavere end salgsprisen, og långiveren kan derfor afvise lånet. Det bliver derfor svært, og nogle gange umuligt, for en køber at finansiere ejendommen uden at miste sine indskudte penge.