Hjemmearbejde Kan Skade Karrierefremgang

228

Under denne coronavirus-pandemi indførte de fleste virksomheder initiativer til at arbejde hjemmefra. Selvom arbejdstagerne nu vender tilbage til kontoret, er der stadig mange medarbejdere, især kvindelige medarbejdere, der gerne vil fortsætte med at arbejde hjemmefra. Eksperter advarede dog om, at hjemmearbejde kan mindske de faglige færdigheder og skade medarbejdernes karriereudvikling. For interaktion på kontoret spiller stadig en afgørende rolle for virksomhedernes hurtige udvikling og for arbejdstagernes karriere.

Bank of England-økonom Catherine Mann forklarede, at mange kvinder stadig er bundet til hjemmearbejde. Især mødre, som står over for skoleforstyrrelser og har svært ved at få adgang til børnepasning.

Onlinekommunikation har faktisk udviklet sig flere gange mere end tidligere. Men spontane samtaler på kontoret er meget vigtige for effektiv anerkendelse og forfremmelse. Mann erklærede: “Virtuelle platforme er langt bedre end for bare fem år siden. Men det ekstemporale, spontane – det er svært at gengive i en virtuel sammenhæng.”

Det har været lettere for mænd at vende tilbage til kontoret, mens mange kvinder fortsatte med at arbejde hjemmefra. Så, sagde fru Mann, “Der er mulighed for to spor. Der er folk, der er på det virtuelle spor, og folk, der er på et fysisk spor.