Google Bad Alle Medarbejdere Om At Overholde Virksomhedens Vaccinationsregler

212

Googles ledelse har besluttet at fyre medarbejdere, der nægter at tage COVID 19-vaccinen. Teknologi-giganten meddelte, at de, der ikke vil indsende deres vaccinationsdokumenter, i sidste instans vil miste deres job hos Google.

Googles chef Sundar Pichai anmodede i juli alle medarbejdere om at blive vaccineret. Efterfølgende bad virksomheden alle medarbejdere om at uploade dokumenter, der beviser vaccinationsstatus. Google har bedt sine medarbejdere om en eventuel tilbagevenden til kontoret, men på grund af coronavirusvaccinationen er det gentagne gange blevet forsinket. Virksomheden har en forventning om at de, der deltager på arbejdspladsen, skal være vaccineret med fuld dosis.

En talsmand fra Google udtalte: “Som vi før har sagt, er vores vaccinationskrav en af de vigtigste måder, hvorpå vi kan holde vores arbejdsstyrke sikker og holde vores tjenester kørende. Vi er forpligtet til at gøre alt, hvad der er muligt for at hjælpe vores medarbejdere, der kan blive vaccineret, med at blive det, og vi står fuldt ud bag vores vaccinationspolitik.”

I henhold til den amerikanske arbejdsmiljøstyrelse skal virksomheder med 100 eller flere ansatte sørge for, at alle medarbejdere enten er vaccineret eller testet for Covid-19 en gang om ugen. Men denne regel blev udfordret i retten, og den er nu blevet suspenderet, indtil der foreligger en domstolsafgørelse.

Google udtalte, at de forventer, at medarbejderne kommer på kontoret mindst tre dage om ugen. Virksomheden har også besluttet at skære i lønnen for de medarbejdere, der fortsat ønsker at arbejde hjemmefra. Andre teknologi-giganter har dog en anden tilgang. For eksempel har Twitter foreslået sine medarbejdere at arbejde hjemmefra for altid. For nyligt ytrede Facebook også, at medarbejderne kan anmode om at fortsætte med at arbejde hjemmefra.