Den Amerikanske Centralbank Vil Skære Ned På Sit Stimuleringsprogram For At Kontrollere Den Stigende Inflation

251

Den amerikanske centralbank har meddelt, at den nedtrapper den månedlige støtte, som blev indført for at styrke den amerikanske økonomi under coronavirus-pandemien. Som reaktion på den højere inflation planlægger den amerikanske centralbank nu at skære ned på sit stimuleringsprogram. Processen vil dog blive gennemført gradvist. Det forventes, at stimuleringen vil ophøre i marts 2022.

Formanden for Federal Reserve, Jerome Powell, udtalte: “Den økonomiske aktivitet er på vej til at ekspandere i et robust tempo i år, hvilket afspejler fremskridt med vaccinationer og genåbning af økonomien.” Han tilføjede endvidere: “Efter min mening gør vi hurtige fremskridt i retning af maksimal beskæftigelse.”

Eksperter antager, at renten vil stige i første halvdel af 2022. Det forventes, at inden udgangen af 2022 vil referencerenten stige fra det nuværende niveau tæt på nul til 0,9 %.

I pandemiperioden var Federal Reserve i færd med at afvikle sin støtte til økonomien. Men inflationen er steget dramatisk, hvilket sænker levestandarden for almenheden. De amerikanske borgere kæmper for at kunne klare udgifterne til basale livsfornødenheder.

Chefstrateg hos Principal Global Investors, Seema Shah, udtalte: “Federal Reserve er tilsyneladende lige vågnet op til det inflationspres, der optager den amerikanske økonomi. Med [forbrugerprisinflation] i nærheden af 7 % bør det ikke være nogen overraskelse at se Federal Reserve fremskynde nedtrapningen.” Hun tilføjede også: “Prispresset kan meget vel aftage næste år, men inflationen vil sætte sig på et niveau, der er ubehageligt højt for Federal Reserve.”