Ny Variant Af Coronavirus Vækker Frygt Blandt Investorer

287

Efter opdagelsen af en ny Covid-variant er aktiemarkederne i hele verden faldet kraftigt. Denne nye variant skræmmer investorerne, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for den økonomiske genopretning.

De vigtigste aktiemarkeder i Tyskland, Frankrig og USA oplever en nedadgående kursstigning. FTSE 100-indekset for de førende britiske aktier er faldet med 3,7 %. Aktier i flyselskaber og rejseselskaber blev også hårdt ramt.

Aktiemarkederne i Japan, Hong Kong og Australien faldt også på grund af frygt for den nye Covid-stamme. Oliepriserne faldt. Investeringsdirektør hos AJ Bell Russ Mould forklarede: “Faldet i olieprisen er markedets måde at sige, at det er bekymret for en nedgang i den økonomiske aktivitet.”

Mould udtalte også: “Bagsiden af de faldende råvarepriser er, at en svagere oliepris burde give en vis lettelse med hensyn til inflationspresset. Det kan få centralbankerne til at være mere forsigtige med at hæve renten på kort sigt, men det afhænger dog af, om den nye Covid-stamme forårsager betydelige forstyrrelser, eller om den kan inddæmmes så godt som muligt på en hurtig måde.”

Den britiske sundhedsminister Sajid Javid ydtalte: “Vi vil kontakte de berørte kunder med oplysninger om deres flyrejse. Vi er i øjeblikket ved at gennemgå vores plan for Sydafrika-operationer i den kommende uge.”