Italienske Tilsynsmyndigheder Giver Amazon En Bøde På 1,2 mia. Dollars

275

Italiens konkurrencemyndighed har givet teknologigiganten Amazon en bøde på 1,2 mia. dollars for at misbruge sin markedsdominans. Myndigheden hævdede, at Amazon promoverer sin egen logistiktjeneste, Fulfilment by Amazon (FBA), som skal revideres. Det er anden gang i denne måned, at Amazon har fået en bøde af de italienske myndigheder.

Den italienske tilsynsmyndighed sagde, at Amazon stillede tredjepartssælgere i en ufordelagtig position. De hævdede, at Amazon bruger sin tjeneste til at få adgang til vigtige fordele og begivenheder. Tilsynsmyndigheden udtalte: “Amazon har således forhindret tredjepartssælgere i at knytte Prime-mærket til tilbud, der ikke forvaltes af FBA.”

For nylig promoverede Amazon FBA-tjenester for at få adgang til vigtige fordele. Amazon sælger produkter med Prime-levering. Det giver kunderne mulighed for at modtage produkter uden ekstra omkostninger. Tjenesterne var tilgængelige under dette Black Friday-salg. Amazon er imidlertid “stærkt uenig” i den italienske tilsynsmyndigheds afgørelse og sagde, at de vil appellere.

Amazon udtalte i en erklæring: “Vi er stærkt uenige i den italienske konkurrencemyndigheds afgørelse, og vi vil appellere den.” virksomheden udtalte også: “Små og mellemstore virksomheder har flere kanaler til at sælge deres produkter både online og offline: Amazon er blot en af disse muligheder. Vi investerer konstant for at støtte væksten i de 18.000 italienske SMB’er [små og mellemstore virksomheder], der sælger på Amazon, og vi stiller flere værktøjer til rådighed for vores sælgere, herunder dem, der selv håndterer forsendelser.”