Facebook Anmodede LA Police Department Om At Stoppe Med At Udspionere Deres Brugere

215

Los Angeles Police Department (LAPD) opretter falske profiler for at overvåge brugerne. Facebook har benævnt denne overvågning som spionage og bedt myndigheden om at stoppe disse aktiviteter.

For et par dage siden blev det afsløret, at det amerikanske politi havde analyseret Facebook-brugerdata for at opklare forbrydelser. Afdelingen samarbejdede med et teknologifirma til dette formål. Men Facebook har i årevis forsøgt at fjerne alle de falske konti. De forbyder udtrykkeligt oprettelse og brug af falske konti. Facebook sagde, at de ønsker at “skabe et sikkert miljø, hvor folk kan stole på hinanden og holde hinanden ansvarlige”.

Facebooks vicepræsident og vicegeneralrådgiver for borgerrettigheder Roy Austin skrev i en erklæring: “Ikke alene bruger LAPD’s instruktionsdokumenter Facebook som et eksplicit eksempel på at rådgive betjente til at oprette falske konti på sociale medier, men dokumenterne viser også, at LAPD’s politikker simpelthen tillader betjente at oprette falske konti til ‘online efterforskningsaktiviteter’.”

Roy skrev også: “Mens legitimiteten af sådanne politikker kan være op til LAPD, skal betjentene overholde Facebooks politikker, når de opretter konti på vores tjenester. Politiet bør ophøre med alle aktiviteter på Facebook, der involverer brug af falske konti, udgiver sig for at være andre og indsamling af data til overvågningsformål.”