Trump Planlægger At Lancere Ny Social Medieplatform TRUTH Social

312

USA’s tidligere præsident Donald Trump vil lancere et nyt socialt netværk. For nylig kom en meddelse om, at han vil starte en social medieplatform kaldet TRUTH Social. Trump håbede, at denne platform ville “stå op imod big tech’s tyranni”. Han udtalte også, at dette sociale netværk kan anklage dem, der gerne vil lukke munden på de personer, som stemmer i USA.

Under Trumps kandidatur til det Hvide Hus spillede de sociale medier en central rolle. De var hans foretrukne kommunikationsmiddel som præsident. Men efter at hans tilhængere stormede det amerikanske Capitol, blev hr. Trump forvist fra Twitter og suspenderet fra Facebook.

I hele Trumps præsidentperiode har firmaer på de sociale medier været under pres for at forbyde ham tilgang på grund af hans fornærmende og kritiserede indlæg. Mange mennesker bryder sig ikke om hans opflammende bemærkninger eller spredning af direkte usandheder. På et tidspunkt slettede Twitter og Facebook nogle af hans indlæg. De betegnede disse indlæg som vildledende. Efter optøjerne i januar fremsatte Trump nogle grundløse påstande om valgsvindel og kaldte sine tilhængere på Capitol for “patrioter”. Derefter fandt Twitter og Facebook, at det var for risikabelt at lade ham fortsætte med at bruge deres websteder.

Efterfølgende planlagde Trump og hans rådgivere at oprette et rivaliserende socialt mediesite. Trumps seneste satsning, TRUTH Social, vil være åben for gæster i næste måned. Trump skrev om sitet: “Vi lever i en verden, hvor Taliban har en enorm tilstedeværelse på Twitter, men hvor din amerikanske yndlingspræsident er blevet bragt til tavshed.” Han tilføjede også: “Alle spørger mig, hvorfor der ikke er nogen, der står op mod Big Tech? Nå, det gør vi snart!”