Millioner Af Mennesker i Det Forenede Kongerige Blev Ramt Af Svindel-SMS’er

270

Ifølge teletjenesten Ofcom modtog næsten 45 millioner mennesker i Storbritannien svindelopkald eller sms’er i løbet af tre måneder. Svindelnumrene har også en enorm indvirkning på velfærden.

Ofcom gennemførte en undersøgelse blandt 2.000 voksne. Rapporten afslørede, at omkring halvdelen af deltagerne fik et svindelopkald eller en sms mindst en gang om ugen. Rapporten nævner også, at sms-svindel er mest udbredt blandt 16-34-årige personer. Ældre mennesker bliver oftere ramt af svindel via deres fastnettelefoner. 61 % af de ældre blev ofre for en svindelopringning.

Undersøgelsen viste også, at 79 % af mobiltelefonbrugerne ikke kender til anmeldelsestjenesten. Lindsey Fussell, direktør for Ofcoms gruppe for netværk og kommunikation, rådede folk til ikke at svare på beskeder, der ikke virker helt rigtige.

Lindsey Fussell fremførte: “Kriminelle, der bedrager folk ved hjælp af telefon- og sms-svindel, kan forårsage stor nød og økonomisk skade for deres ofre, og deres taktik bliver stadig mere sofistikeret”. Hun udtalte også: “Vær opmærksom på enhver uopfordret kontakt. Læg røret på, hvis du har mistanke om, at der er tale om et svindelopkald, og klik ikke på links i sms’er, som du er usikker på.”