Hvor Mange Jobansøgninger Om Dagen Er Ideelt For En Jobsøgende?

295

Hvis du er i begyndelsen af din jobsøgning, spekulerer du måske på, hvor mange ansøgninger du skal have skrevet om dagen for at få et job. Selv om der ikke findes nogen fast regel, er tommelfingerreglen, at du ikke bør søge mere end 10 job på en enkelt dag. 5 til 10 ansøgninger er et godt interval, når du søger job.

Kvaliteten af jobansøgningerne er dog vigtigere end antallet af ansøgninger. Du må gerne søge færre ansøgninger, hvis du har travlt med at netværke og sende direkte beskeder til de ansættende chefer. Du skal huske på, at du måske har travlt med andre former for jobsøgning som f.eks. at deltage i jobsamtaler på stedet og også udføre telefoninterviews. Så nogle gange vil du måske søge færre jobs, fordi du skal være forberedt på jobsamtaler eller skriftlige testprøver.

I dag beder de fleste virksomheder om online jobansøgninger. Du kan nemt indsende ansøgninger ved at bruge en onlinekanal. Men følg aldrig bare copy and paste-strategien for hver enkelt stilling. Du skal huske, at hver stilling har et bestemt krav, og du skal huske på den ansættende leders specifikke krav og indsende ansøgningen i overensstemmelse hermed.

Hvis du i øjeblikket har et fuldtidsjob, kan det være ret svært at administrere tiden til at søge flere stillinger. Så skal du lave et fast tidspunkt, hvor du kan arbejde på jobansøgninger. Du kan også fokusere på aktiviteter med stor effekt som f.eks. networking.