Sådan Undgår Du Cyberkriminalitet

322

Hvert år bliver millioner af internetbrugere ofre for cyberkriminalitet. For at undgå enhver form for cybertyveri bør du opretholde nogle procedurer som f.eks. at holde dine computere og mobile enheder opdateret og bruge en stærk adgangskode. Del aldrig adgangskoder eller pinkoder med nogen. Prøv at lære dine adgangskoder udenad, og brug ikke den samme adgangskode til alle platforme. Hold altid dine personlige oplysninger hemmelige, og det er også klogt ikke at åbne en e-mails fra ukendte personer. Før du køber noget online, skal du sikre dig, at de websteder, du bruger, er sikrede.

Du bør altid holde din software opdateret. Især bør du opretholde en opdateret version til dit operativsystem og internetsikkerhedssoftware. For det meste bruger hackere kendte fejl til at få adgang til dit system. Så det er klogt at rette disse udnyttelser og fejl. På den måde kan du forhindre de cyberkriminelle, der løbende forsøger at hacke dit system, i at lykkes med deres bedrifter.

Mange af os bruger sociale medier hele dagen lang. De fleste af vores daglige oplysninger deles på disse sociale medieplatforme. Så det er meget vigtigt at holde vores konti på de sociale medier sikre. For at holde disse platforme sikre kan vi administrere vores indstillinger for sociale medier korrekt. Del aldrig følsomme data offentligt. Det er klogt ikke at afsløre personlige data, som kan hjælpe hackere med at få en idé om sikkerhedsspørgsmål eller adgangskoder.

Styrkelse af dit hjemmenetværk er en meget god måde at øge internettets sikkerhedsniveauet. Du kan bruge et virtuelt privat netværk eller en stærk krypteringsadgangskode, så det ikke lykkes cyberkriminelle at hacke din kommunikationslinje. Dit hjem har måske også folk i forskellige aldersgrupper. Du skal lære alle medlemmer af familien om nødvendigheden af internetsikkerhed.