Hvorfor Vi Skal Tilbage Til Kontoret?

296

Covid-19-pandemien har drastisk ændret vores måde at arbejde og leve på. Folk er ved at vænne sig til at arbejde hjemmefra. Men med henblik på faglig udvikling og opretholdelse af kontorkulturen kan vi være nødsaget til at vende tilbage til arbejdspladsen.

Det er sandt, at noget arbejde sagtens kan udføres hjemmefra. Men nogle faglige opgaver kræver en mere professionel arbejdsplads. Mange af os har ikke et egnet kontormiljø til at arbejde hjemmefra. Professionelt arbejde kræver løbende internetforbindelse og andre forsyninger for at kunne levere det bedste resultat. Nogle gange har vi brug for støtte fra vores ledere og kolleger. Når vi arbejder hjemmefra, er der ikke det uundværlige udstyr og den professionelle opbakning, som nogle af os har brug for.

Når vi arbejder hjemmefra, står vi overfor nogle yderligere problemer. Så længe vi ikke kan komme til det fysiske kontor, er vi nødt til at opretholde nogle gode normer. Gensidig tillid og god forståelse er meget vigtigt for et fjernarbejdsmiljø. Nu kan virksomheder bruge forskellige programmer som zoom eller skype og forskellige teknologier som f.eks. webcam til at observere arbejdets fremskridt i et fjernarbejdsmiljø. Virksomhederne kan bruge forskellige webplatforme til at evaluere fjernarbejdere.

Ved at arbejde hjemmefra kan du holde dig tæt på dine familiemedlemmer. Men det skaber mere afstand mellem arbejdstagerne. For at holde kontakten kan du deltage i et zoom-møde med kontorets kolleger, hvor du kan dele arbejdets fremskridt og få kendskab til forskellige andre projekter, der er i gang. Du kan bruge onlineplatforme til at chatte med dine kolleger. Under kaffetid kan du eventuelt rådføre dig med dine ledere om dine tanker, eller du kan diskutere med kolleger for at høre deres mening.